מאת: מורשת
כמו הרבה סיפורים גם הסיפור הזה התחיל ב"מקרה" (אותיות "ה' רקם").
גלית שריר, מנויה על שיעורי פרשת השבוע של הרבנית ימימה מזרחי, התחילה לרצות. לרצות שיהיה לה, ולנשים נוספות, יומן שנתי שמכיל סגולות לימים טובים וטובים יותר, תובנות ורעיונות המדברים אל האשה, מעודדים, מאירים ומלווים אותה במהלך השנה כולה. יומן שמכיל את הטעם של פרשת השבוע מנקודת מבט נשית עם הרבה חכמה, ואם כבר בחלום אנו עוסקות, אז שבכל שבוע תהיה לה אפשרות להתחבר להזדמנות שאותו שבוע פורש בפניה.
נשמע פשוט ונפלא, נכון?
הרבי מקוצק אומר שבן אדם צריך לרצות. ואם הוא לא רוצה, אז עליו לרצות לרצות. ואם אינו רוצה לרצות לרצות, אז הוא צריך לרצות לרצות לרצות...
הרצון הוליד פגישה עם רונית טימסית, מרצה ומאמנת עיסקית שגם היא תלמידה של הרבנית ימימה. לתוכנית שהחלה להתרקם הצטרפו גם יקרת פרידמן, העורכת של שיעורי פרשת השבוע, ונינט הלל, מעצבת גרפית, אשר החלה לעצב את היומן באהבה גדולה. אהבה, גם בעיצוב (ולא רק באוכל), היא מתכון בדוק להצלחה.
הרעיונות לפרשת השבוע עובדו על פי שיעורי התורה היחודיים לנשים של הרבנית ימימה מזרחי ובהשראתה. מנדלות ייחודיות הוקדשו לכל חודש עברי על פי מוטיבים ששזרה בכישרון האמנית טוני ארנון.
והתוצאה, ספר שהוא הרבה יותר מיומן. הוא חיבור! חיבור של נשים שונות בעלות חזון תואם ושותפות אחת.
קטע מתוך היומן לפרשת נח: הזדמנות השבוע: לחלום ולעשות בתיבה שלך:
ה"בן איש חי" מספר על בן אדם שהלך ברחוב, על ראשו סל מלא ביצים והוא חולם חלומות בהקיץ.
הוא חולם כיצד יקנה שתי תרנגולות והן תדגורנה על הביצים, והביצים יבקעו, והאפרוחים יגדלו וכך יתפתח הלול והוא ימשיך ויקנה גם פרות ותהיה לו חווה ענקית...
והוא ממשיך לפנטז שיום אחד המלך ישמע עד כמה הוא גדול, והמלך יזמין אותו אליו, והוא יקוד וישתחווה.
בעוד הוא מדמיין עצמו משתחווה למלך, הסל נופל מראשו ו... כל הביצים משתחוות אף הן על רצפת השוק. תם החלום.
ככה אנחנו; בכל שנה חולמות "אעשה, אעשה ואעשה". והנה הגיעה שנה חדשה – ומה עשית בכל החלומות? האם הם קרמו עור וגידים?
פרשת נוח מבשרת לנו שאכן, חשוב להיות נחמדה, נוחה ונעימה לבריות אך זה בהחלט לא מספיק. בעולם של חמס, בו אנשים עוברים את גבולותיהם וחודרים לגבולות האחר על מנת לחמוס ולגזול, לא ניתן לעמוד נוח ולחלום. עליך להיות מעורבת, לנקוט פעולות בולמות רוע ולהשפיע על הסובבים אותך לתקן את דרכיהם.
המקום הראשוני להתחיל הינו ה"תיבה" הפרטית שלך, הלא היא ביתך. היכן בבית הזה חומסים האחד מהשני את זכות הדיבור? היכן יש חדירה לגבולות ולפרטיות? היכן מתגלה חוסר רגישות אנושית בסיסית? היכן ניתן לתקן ולהשיב את העדינות, ההתחשבות והעזרה ההדדית למסלול? היכן יש מקום לחלום בבית?
אל תאמרי "הם יסתדרו"; אל תאמרי "איש באמונתו יחיה". צאי מאזור הנוחות שלך, צאי מעצמך - והשפיעי!