במיקום גבוה בדירוג המחוות הרומנטיות, אי שם בין זר ורדים ענק ליד הכרית בבוקר, לארוחה רומנטית על הכנרת באמצע יום עבודה, אפשר למצוא את הטיולים הלילים לאור ירח.
עגול, לבן ובוהק הוא מזמין אותנו בימות הקיץ יותר מאי פעם לוותר על שעות שינה שגרתיות לטובת חויה לילית קסומה.
אז מהר לפני שהוא מתחיל להתמעט ולחזור רק עוד חודש, תארזו לעצמכם סל פיקניק רומנטי ומפת סימון שבילים מספר 15.
נחל חווארים קיבל את שמו המיוחד בגלל גבעות החוואר היפיפיות שלו.החוואר הוא סלע משקע ימי, שצבעו לבן-צהבהב, רך וסופח מים.
נקודת ההתחלה של המסלול נמצאת על שפת כביש מס' 40 בדרך למצפה רמון, 1.9 ק"מ בדיוק אחרי הפנייה למדרשת שדה בוקר. פונים שמאלה לדרך עפר לפי השילוט בצבע חום "נחל חווארים", וכעבור 200 מטרים חונים במגרש חניה, רצוי גם לדאוג למכונית שתאסוף בנקודת הסיום .
השילוב בין אור הירח לגבעות החוואר המבהיקות מאפשרות הליכה נעימה בנחל, ממש כהליכה באור יום.
ממגרש החניה עוקבים אחר סימון השבילים כחול.מייד בהתחלה נבחין בבור גדול, אליו מוליכות כמה מדרגות. הבור הזה שימש לאגירת מי שתייה לפני כ-2,000 שנה על-ידי "מלכי המדבר" – הלא הם הנבטים – עם של נוודים סוחרי בשמים ובדים. דרך ארוכה של מאות ק"מ היו גומעים ב"דרך הבשמים", ומצוקת המים שלהם הביאה אותם לחצוב בורות אגירת מים בסלע הקירטון הרך למים. בהר הנגב נמצאים כמאה מאות בורות כאלה, אליהם היטו הנבטים ערוצי זרימת נחלים.
לאחר כ-300 מטרים של הליכה נתקל בקירות מזדקרים משני צידי הערוץ, שקיבל את התואר "שער הצור". אבני הצור בולטים בזרותם בנוף החווארי- חדות וכהות אל מול הלבנבנות הרכה של האזור. כשמכים עם אבן צור כנגד מתכת נוצר ניצוץ, ולכן הצור היה מקור עיקרי ליצירת אש בעת העתיקה.
מיד אחריו נפגוש את ה"גבעה הצהובה" עליה אפשר לטפס, ולנצל את ההזדמנות לצאת מעומק הנחל ולהשקיף סביב. בכיוון דרום-מזרח נוכל לראות את המצוקים של רמת עובדת, ובמזרח את בקעת צין.
נגלוש למטה מהתצפית ואחרי שלושה קילומטרים של הליכה נגיע לקצה הנחל ולמפגש עם נחל צין.
בנקודה הזאת כדאי לקבוע עם נהג, או להשאיר מכונית לאיסוף. הנקודה נמצאת סמוך לכניסה אל הגן הלאומי עין עבדת: לפני שער הכניסה למדרשת בן גוריון פונים ימינה וגולשים למטה בכביש המפותל, למרחק של כ-2 ק"מ.
אופי המסלול: כשעתיים, למשפחות עם ילדים, רמת קושי: קלה-בינונית.